Dit gerecht is bij toeval ontstaan. We aten Mexicaanse wraps en hadden wat gehaktmengsel over. En weggooien is natuurlijk zonde. Ik dacht dat een beetje zilvervliesrijst bij dit gerecht wel lekker zou zijn. En FitFood had gelijk. Zie hier; Mexicaans in een bakje. Laat het jullie smaken.
Ingrediënten
- 75 gram zilvervliesrijst
- 100 gram mager rundergehakt
- Half uitje
- 100 gram courgette
- 100 gram paprika
- 7 cherrytomaatjes
- 50 gram mais
- Plakje 20+-kaas
- Tacokruiden
- Halve eetlepel olijfolie
Receptuur
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Doe de olijfolie in een pan en fruit het uitje op laag vuur. Voeg na 3 minuten het rundergehakt toe. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de courgette en paprika toe. Bak weer 5 minuten.
- Breng het gehakt en de groenten op smaak met de tacokruiden. Voeg de mais er ook aan toe.
- Giet de rijst af.
- Schep de rijst in een mealprep-bakje of op een bord en doe het gehakt en de groenten eroverheen.
- Maak het af met wat 20+-kaas en de cherrytomaatjes.
- Eet smakelijk!
Energie (kcal | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | Vetten (g) |
---|---|---|---|
656 | 72.5 | 38 | 21.8 |
Wil jij je persoonlijke doelen behalen, maar toch lekker eten?!
Elke dag die je wacht is er één te veel. Start nu direct!
Dit is waarom je Floris moet hebben.
- Mooie resultaten door professionele begeleiding
- Persoonlijk voedings- en beweegadvies
- Dagelijks contact
- Maandelijks nieuwe recepten
- Kennis over voeding en sport
Bestel nu mijn kookboek voor maar €11,95!