Sinds mijn 30e heb ik diabetes (type 1). Altijd veel en intensief gesport. Tennis, hardlopen, fietsen. Ondanks dat ik mijn suiker redelijk onder controle heb en stabiel ben, is een ongezondere leefstijl er stiekem ingeslopen. Eind vorig jaar was de maat vol. De weegschaal tikte de 88 kg aan. Het sporten was terug gebracht naar hooguit 1x per week of zelfs twee weken. Mijn eetpatroon bestond meer en meer uit het betere ''snaaiwerk'' en de regelmaat was ver te zoeken. Tel daar wat stress bij op en zie daar………weinig energie en een te hoge bloedsuiker. Werk aan de winkel dus.

Samen met Floris heb ik een doel gesteld. In drie maanden tijd 6-8 kg gewicht verliezen, ander voedingspatroon, bloedsuikers naar beneden en meer energie krijgen. Twee keer in de week naar de sportschool (saai maar wel nuttig). En 1x in de week hardlopen en/of 1,5 uur tennissen. Een echte eye opener voor mij was het overschakelen naar alles volkoren eten. Al heel snel zakte mijn bloedsuikers naar een normaal niveau en namen de hypo’s af. En een hypo opvangen met een banaan en geen snickers of mars. De weegschaal begon ook weer een aangenaam gewicht te vertonen en de energie kwam terug. Tussentijds gaf Floris tips en stelde kleine doelstellingen voor de komende week. Ongedwongen maar wel een prettige stok achter de deur.

Met het eindresultaat ben ik super tevreden! Na drie maanden bijna 8kg kwijt. En nog veel belangrijker, mijn bloedsuikers zijn weer zoals het hoort en het aantal hypo’s neemt af. Het voedingsschema zit er goed in gebeiteld dus weet ik inmiddels wat wel en niet gepast is en welke effecten bepaalde producten hebben. Ja, je bent soms wat meer tijd kwijt met koken omdat alles vers is. Maar voor je gezondheid is dat een kleine moeite. Nu volhouden. Gelukkig houdt hij me met een schuin oog nog een beetje in de gaten dat ik niet terug val in de oude gewoontes.

Martijn Kabbes (45 jaar)

Bestel nu mijn kookboek!

Bestel nu mijn kookboek voor maar €14,95!

Bestel direct

Dit is waarom je Floris moet hebben.
  • Mooie resultaten door professionele begeleiding
  • Persoonlijk voedings- en beweegadvies
  • Dagelijks contact 
  • Maandelijks nieuwe recepten
  • Kennis over voeding en sport
Andere toffe dingen
Lekker in je vel
Marieke van Loon
Goed is goed, wees blij met wie je bent. - Marieke van Loon -
Krachttraining voor vrouwen
Krachtsport voor vrouwen
Veel vrouwen willen fitter worden, afvallen, maar ook een goede bilpartij hebben. Urenlang zweten op de hardloopband...
gezonde recepten
Mitchel Strijdhorst (gezonde voeding)
Ik heb de juiste balans gevonden tussen gezond en af en toe wat lekkers - Mitchel Strijdhorst -

Nog steeds niet gestart met Floris FitFood?

Mooie resultaten, heerlijke en gemakkelijke recepten, direct contact via Whatsapp.
Wat wil je nog meer?

Bekijk de pakketten